Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Arvid Hanssen
– En biografi om min far
Av Bent Johan Mosfjell, 21. September 2007, kl. 10.10

Pressemelding fra Cappelen:

Arvid HanssenArvid Hanssen – En biografi om min far
Av Arne Ivar Hanssen

Arvid Hanssen (1933–1998) kjempet mot fattigdom og uførhet, og lyktes i å bli en av Nord-Norges viktigste forfattere.

I sønnen Arne Ivar Hanssens biografi, er det farens overveldende livsmot som står i sentrum.

Arvid Hanssen vokste opp i en fattig familie i en liten kystbygd på Senja. Som ung mann ble han ufør på dramatisk vis, men han mistet ikke sitt livsmot. Han giftet seg og fikk familie, tjente til livets opphold som journalist, og begynte i ledige stunder å dikte viser, skrive fortellinger og ble til slutt romanforfatter på heltid. Forfatterskapet er belønnet med en rekke priser, og romanen Fader Armod ble nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Arne Ivar Hanssens fortelling drives fremover av et ønske om å forstå faren og hans ukuelige livskraft. Med utgangspunkt i sin enestående innfallsvinkel som sønn, forteller han gripende om farens oppvekst og utvikling, og gir samtidig et levende bilde av miljøet historien utspiller seg i.
I likhet med sin far, er han ikke redd for kraftige formuleringer og dramatikk; vár poesi og følsomme skildringer. Det er også en vakker fortelling om å få øye på faren sin for første gang, og å ta farvel for siste gang.

Arne Ivar Hanssen (f. 1973) er utdannet cand.philol med hovedfag i tysk, jobber som frilansejournalist og er daglig leder av Arvid Hanssen dokumentasjonssenter.


Del denne pressemeldingen på: