Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bibliotekforum nr 7
Les blant annet om Digitaliser for brukerne
Av Bent Johan Mosfjell, 1. September 2007, kl. 22.16

Pressemelding fra Bibliotekforum:

Når det gjelder digitalisering, tenker Nasjonalbiblioteket stort, men strategisk galt. NB starter med samlingene og ikke med brukerne. Visjonen er innadvent.

Den digitale kulturarven
Skal digitaliseringen styres av tilbud eller etterspørsel?
Markedet har to guder. Deres navn er Tilbud og Etterspørsel, og de bestemmer det meste. Bibliotekene har vokst seg store og sterke i Tilbudets tidsalder. Vi tror fortsatt på våre egne tjenester - og betrakter trange budsjetter som vårt største problem. Det som er godt og gratis vil da alltid trekke folk!

Suksessfull konferanse
Den nordnorske bibliotekkonferansen ble en suksess. Interessante og oppdaterte temaer fanget oppmerksomheten til bibliotekfolk.

Bestselgerne topper bokkjøpet
Medievalget i folkebibliotekene har endret seg gjennom årene. Mens man tidligere brukte veiledende lister, så er det i dag bestselgerne som preger bokvalget, påpeker Åse Kristine Tveit, som har undersøkt hvordan bibliotekarne velger bøker til biblioteket.

Ønsker konsolidering
I Ytre Helgeland har de startet arbeidet med å realisere Bibliotekreform 2014. Forslag til en felles bibliotekplan for de små kommunene er allerede utarbeidet.

IKT-politikk og morgendagens bibliotek
Hva inneholder regjeringens IT-politikk?
Hva betyr IT-politikken konkret?

Endelig er det valg
Partiene som får avslutte Bibliotekforums lille valgføljetong, er RV/Rødt, Høyre og Senterpartiet.

En konferanse i rett tid
Etter 20 år i skolebiblioteksektoren er det veldig morsomt å se at det endelig skjer noe. Leder i NBF avdeling skole, Randi Lundvall, setter ord på en følelse mange skolebibliotekarer sitter med for tiden.

Biblioteknorge rundt
Vervekampanje i Østfold


Del denne pressemeldingen på: