Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hinsides svart
Mesterlig roman om en synsk kvinne
Av Bent Johan Mosfjell, 24. September 2007, kl. 17.24

Pressemelding fra Pax:

Hinsides svartHilary Mantel
Hinsides svart

… en av de flotteste spøkelsesfortellingene i engelsk litteratur.
– Philip Pullman

Hos Hilary Mantel søker de levende kontakt med de døde
– og de døde gir ikke slipp på de levende.

Alison Hart er synsk. Hun er en svært omfangsrik og meget beskjeden kvinne som jobber som omreisende medium sammen med andre synske i sovebyene rundt London. Med seg på veien har hun den tynne og skarpe Colette. Colette skal modernisere forretningen og få den til å blomstre, men ser det også som sin oppgave å få orden på Alison selv.

Alison prøver å skjerme publikum fra åndeverdenens brutale sider, og byr dem på hyggelige meldinger de ønsker seg fra det hinsidige. Men seg selv kan Alison ikke skjerme. Hun hjemsøkes av spøkelser og ånder fra sin egen fortid. En av dem er Morris, som har samlet en gjeng med avdøde kjeltringer – de samme mennene som gjorde Alisons barndom til et mareritt.

Hinsides svart er en stor, dyp og mangfoldig roman, suverent velskrevet og fryktinngytende morsom. Innstilt til Booker-prisen, og på kortlisten for Whitbread-prisen og Orange-prisen.

Hilary Mantel er født i 1952. Hun fikk sin tidlige utdanning i et kloster, og studerte senere juss. Hun bodde i Botswana i fem år og i Saudi Arabia i fire år, før hun kom tilbake til England midt på 80-tallet.

Flengende skarp, et mesterverk av vidd … herlig, skamløs og snedig morsom.
– Independent

Hilary Mantel
Hinsides svart
Oversatt av Inger Gjelsvik
Innb. kr. 398.-
Pax Forlag 2007
Lanseringsdato: 26. september


Del denne pressemeldingen på: