Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hollendergraven
Monica Kristensen med krim fra Svalbard
Av Bent Johan Mosfjell, 28. September 2007, kl. 0.19

Pressemelding fra Forlaget Press:

HollendergravenMonica Kristensen: Hollendergraven

«For flere år siden hendte det noe grusomt og uforklarlig på Svalbard …»

Med polarforskerens førstehåndskjennskap til arktiske forhold, kommer Monica Kristensen med en kriminalroman fra Svalbard. Miljøet rundt sysselmannskontoret i Longyearbyen er sentralt i denne klassisk komponerte kriminalromanen.

Et avkuttet hode blir funnet blant benrestene i en gammel hollendergrav på Svalbard. Ingen er savnet; ingen – og derfor alle – blir satt under mistanke når Kripos kommer for å gjennomsøke det lille samfunnets hemmeligheter.

Hvem er gjerningsmannen? Og hvorfor har det ukjente offeret møtt døden her ute i ødemarka?

Monica Kristensen er en av våre fremste polarforskere og har stått i spissen for spektakulære ekspedisjoner i arktiske og antarktiske strøk. Hun har flere forskningsopphold bak seg på Svalbard. Etter at hun tok doktorgraden ved Cambridge University har hun fått en rekke prestisjetunge utmerkelser, deriblant Royal Geographical Society’s gullmedalje. Hollendergraven er hennes første kriminalroman.


Del denne pressemeldingen på: