Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mitt russiske testament
Anna Politkovskajas siste vitnesbyrd
Av Bent Johan Mosfjell, 19. September 2007, kl. 11.28

Pressemelding fra Cappelen:

Mitt russiske testamentMitt russiske testament er en sjokkerende beretning om dagens Russland av en stor og modig forfatter.

Oversatt av Kjell Olaf Jensen
Kr 349,-

Dette er boken Anna Politkovskaja nettopp hadde fullført da hun ble myrdet i oppgangen til sin egen leilighet i oktober 2006. Det er en avslørende beretning om de miserable forholdene millioner av russere lever under, og en nådeløs rapport om kynismen og korrupsjonen som herjer under president Vladimir Putin.

Politkovskaja har intervjuet mennesker hvis liv har blitt ødelagt av Putins politikk; mødre til barn som døde i Beslan-tragedien, russiske soldater som er blitt lemlestet i Tsjetsjenia og så glemt av staten, og familiene til unge kvinner og menn som har ”forsvunnet”.

Med sitt sterke engasjement for ytringsfriheten og sin medmenneskelighet har Anna Politkovskaja blitt et forbilde for lesere over hele verden. Denne boken er hennes siste vitnesbyrd


Del denne pressemeldingen på: