Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ønskebok.no
- En helt ny måte å finne bøker på
Av Bent Johan Mosfjell, 26. September 2007, kl. 14.02

Pressemelding fra ABM-utvikling:

onskebok.noØnskebok - noe som passer for deg?
Det finnes fantastiske bøker der ute, men hvordan skal man finne den rette?

Når du vet tittelen på boka eller navnet på forfatteren, er det lett å finne fram i bibliotek og bokhandel. Men hva er det leserne gjerne skulle ha lest, men som de ikke klarer å finne?

Ønskebok.no er en helt ny måte å finne bøker på. I stedet for å lete gjennom alfabetet i krimhylla for å finne et omslag som ser fristende ut, kan leseren ønske seg- tja - for eksempel en mørk og brutal bok som samtidig er full av overraskelser. På denne måten kan leserne lete opp bøker de bare drømte om. Ingrediensene velger man etter humør og stemning, og får en liste over bøker som har de egenskapene man ønsket seg. Ønskebok.no er latterlig lett å bruke, det går fort og er morsomt. Bøkene er lenket til bibliotekdatabaser over hele landet. Så når du finner drømmeboka di, er det enkelt å låne den samtidig.

- Denne typen software er som en intelligent, belest og empatisk venn. Dette er den litterære webens hellige gral, skrev Guardian Unlimited om den engelske versjonen av ønskebok.no.

Store kjønnsforskjeller
ABM-utvikling har gjort en undersøkelse blant ungdom i målgruppa og det er store kjønnsforskjeller på hvem som ønsker hvilken type litteratur, f.eks. vil guttene lese korte, brutale bøker med mye sex, mens jentene vil ha nydelige, triste og uventede bøker.

Lansering
Den norske versjonen blir lansert 26. september 2007 kl. 13.00 på Månefisken i Oslo av kulturminister Trond Giske. På sleppet i Oslo kommer også mange samtidsforfattere, bl.a. Unni Lindell, Knut Nærum, Kari Sverdrup, Jon Ewo og Arne Svingen. De skal bl.a. teste ønskebok sammen med ca. 120 ungdommer i målgruppa. Det vil også bli arrangement på bibliotek rundt om i landet, fra Svalbard i nord til Sola i sør.


Del denne pressemeldingen på: