Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Tarantellen
Liker sofistikerte drap
Av Bent Johan Mosfjell, 26. September 2007, kl. 12.48

Pressemelding til Aschehoug:

TarantellenHun har sansen for drapsmetoder litt utenom det vanlige, krimforfatter Jorun Thørring. Som spesialist i gynekologi kjenner hun til både giftige og brutale muligheter som heldigvis ikke er allment kjent. Og det utnytter hun i sine kriminalromaner.

I disse dager kommer Jorun Thørring tredje krim, Tarantellen. I 2005 brakdebuterte hun med Skyggemannen, en roman med handling lagt til Paris, og med en nordnorsk, temperamentsfull, kvinnelig politietterforsker som hovedperson.

I Tarantellen møter vi Orla Os igjen. På ny lokkes leseren rundt i den franske hovedstaden, nedover boulevarder, gjennom bakgårder, på kafeer og politistasjoner. Og uhyggen brer seg i samme takt. Politiet står overfor et mysterium, det dukker opp flere lik, men selv ikke under obduksjon, finner de et eneste tegn på hva som kan ha forårsaket døden. Bokomtale og omslag her.

Jorun Thørring kan anses som et stjerneskudd i ny, norsk krim. Hun er eneste nykommer de siste årene som allerede har fenget et internasjonalt marked. Bøkene hennes er solgt til Tyskland, Nederland, Danmark og Sverige. Begge de tidligere kriminalromanene hennes skal dessuten i desember lanseres samtidig med full styrke i Tysklands største bokklub, Der Club Bertelsmann.

Jorun Thørring (f. 1955) er vokst opp i Tromsø, hun har fire barn og egen legepraksis i Trondheim. Jorun har snakketøyet i orden, er fresk, direkte og uredd. Hun har fått flotte kritikker fra et samlet kritikerkorps. "Det er godt mulig at dette er høstens store kriminelle overraskelse," skrev Kurt Hanssen i Dagbladet om Skyggemannen. Og Arnhild Skre i Aftenposten mente: "En dreven, drivende og god krimdebut om en heltinne jeg gjerne møter igjen". Avisa Nordland hadde overskriften "Ny krimdronning!" i sin anmeldelse av fjorårets roman, Glassdukkene. Og Adresseavisen plasserte Jorun Thørring i sjiktet mellom Unni Lindell og Karin Fossum.


Del denne pressemeldingen på: