Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Thomas Chr. Wyller: Ytringer
67 år i demokratiets tjeneste
Av Bent Johan Mosfjell, 13. September 2007, kl. 21.06

Pressemeldinger fra Transit:

YtringerVi gratulerer med 85-årsdagen 16. september 2007!

Thomas Chr. Wyller: Ytringer

Monarkiet, topartisystemet, Statoil, Lund-kommisjonen, offentlighetsloven, Treholt-saken, EU, Gardermoen, OL, pressen, moralen - listen kan gjøres lang hva angår emner statsviteren Thomas Chr. Wyller har ytret seg om.

Helt siden 1940 har han på forbilledlig vis delt tanker og refleksjoner med det norske folk - ifølge Preben Munthe å regne ikke bare for en senior citizen, men for en distinguished senior citizen. Thomas Chr. Wyller var mannen bak den første publikasjonen som utkom etter frigjøringen i 1945, produsert mens han satt i tysk fangenskap på Grini.

I dag, nesten sytti år senere, er han fremdeles en aktiv debattdeltaker som evner å kombinere faglig innsikt med et sterkt politisk engasjement og en usvikelig tro på demokratiets grunnleggende verdier. Denne samlingen avisartikler, hentet fra et klipparkiv som teller over 1200 avisinserater!, gir et viktig innblikk i norsk samfunnsdebatt i perioden 1940-2007.

Thomas Chr. Wyller (1922) er pensjonert professor i statsvitenskap. Han var i perioden 1957 til 1992 tilknyttet Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Forlag: Transit AS
Innbinding: Innbundet
Språk: Bokmål
Sider: 560
ISBN: 978-82-7596-089-2
Pris: kr. 428,-


Del denne pressemeldingen på: