Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Vinterreisen / En privatsamling
Ny bok av Georges Perec
Av Bent Johan Mosfjell, 3. September 2007, kl. 9.40

Pressemelding fra Minuskel forlag:

Vinterreisen / En privatsamlingGeorges Perec
Vinterreisen og En privatsamling

I novellen «Vinterreisen» gjør en ung universitetslektor i litteratur et urovekkende funn som skal komme til å prege ham resten av livet. Kortromanen «En privatsamling» er historien om en maleri som skjuler en dyster hemmelighet. Begge fortellingene dreier seg om kopistens makt over det som kopieres og leserens makt over det som er skrevet. Her møtes det mulige og det umulige idet forfatteren avdekker den virkelige historiens nære slektskap med myten, skrønen og forfalskningen. Etterordet er skrevet av Truls Winther.

Georges Perec (1936–1982) var en av Frankrikes mest betydningsfulle avantgardister. Her hjemme har han inspirert forfattere som Frode Grytten, Trude Marstein, Ragnar Hovland og Linn Ullmann. De to tekstene som er samlet her, er blant de siste han skrev.

Dette er den første utgivelsen i Minuskel forlags serie med «oversette klassikere». Her vil vi presentere nyere, oversatt skjønnlitteratur som av ulike grunner ikke har vært tilgjengelig på norsk.

Oversatt av Thomas Lundbo
Etterord av Truls Winther
ISBN: 978-82-92796-01-6
HFT: kr. 168,-


Del denne pressemeldingen på: