Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bazar mot Dagbladet
Forlaget Bazar Tales klager Dagbladet inn til PFU
Av Bent Johan Mosfjell, 4. Oktober 2007, kl. 0.08

Pressemelding fra Bazar Forlag:

BazarBazar Tales klager Dagbladet inn til Pressens Faglige Utvalg i henhold til Vær Varsom-plakaten. Klagen gjelder Dagbladets håndtering av rettighetssaken som har involvert Bang-Hansen-familien, Prinsesse Märtha Louise og forlaget Bazar Tales.

Forlaget er systematisk blitt nektet relevant tilsvar i tre oppslag som har skadet Prinsesse Märtha Louises omdømme samt hengt ut forlaget. Forlagets skriftlige kommentar sendt Dagbladet lørdag, ville avslørt at Dagbladets sitat fra brevet til Bang-Hansen-familien, som de påsto var sendt av Prinsesse Märtha Louise ved hennes personlige sekretær, faktisk var fra forlaget. Det betyr at Dagbladet hadde tilgang til brevet, og allerede før første oppslag visste at Märtha IKKE var en tyv og en hykler. Kommentaren Dagbladet ikke trykket, ville også avslørt at det var forlaget som selv varslet familien Bang-Hansen om feilen forlaget hadde begått, en måned før utgivelse.

Til tross for forlagets kommentar lørdag fortsatte Dagbladet å lage oppslag hvor Prinsessen uimotsagt ble kalt en tyv.

I mandagens oppslag ble forlaget kritisert av aktører i forlagsbransjen for amatørmessig rettighetsarbeid. Forlaget fikk ikke anledning til tilsvar.

Nyhetsavdelingens leder har innrømmet forholdet i en e-post, hvor han uttaler: "La meg nok en gang beklage at forlaget ikke kom til orde i saken som handlet om dere. Vi trykker i morgen ditt innlegg og det kommer på som sendt til oss." Samme kveld nektet Dagbladet å trykke forlagets endrede innlegg med begrunnelsen at det var levert for sent, til tross for at et endret innlegg var varslet. De trykket i stedet en tidligere versjon uten kritikk av Dagbladet.

Bazars Tales' innlegg samt kommentar til saken, som Dagbladet ikke har villet trykke, kan leses her.


Del denne pressemeldingen på: