Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Borte en vinter
Ny roman fra Heidi Marie Kriznik
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Oktober 2007, kl. 9.57

Pressemelding fra Oktober:

Borte en vinterHeidi Marie Kriznik
Borte en vinter

Roman | Kr. 319,- | ISBN: 978-82-495-0381-0

”Litt av et navn, sa jeg etter vi hadde vært hos begravelsesagenten. Det tok tid før Lucia forsto hva jeg mente, jeg måtte gjenta agent, sa det på engelsk også. Da så vi på hverandre og lo. Nå sitter Lucia på huk foran meg og sånn hun sitter kommer datoen for Astrids død rett til høyre for hodet hennes, jeg har lyst til å be henne flytte seg. Jeg flytter meg. Snøen faller i håret til Lucia.”

Zenz er enkemann, immigrant fra Østerrike. Han bor alene på en gård i Akershus, gården til svigerfaren, NS-mannen Jan Jeknes. Zenz sørger over tapet av Astrid, og klarer ikke skape et forhold til datteren Lucia. Hver kveld kommer naboen Jo, postmannen, på besøk for å se TV fordi parabolen til Jo ikke virker, det er i hvert fall det Jo sier.

En bevegende roman om vennskap mellom to menn, om hjelpeløs kjærlighet og ensomhet.

Heidi Marie Kriznik (f. 1970) debuterte som forfatter i 2002 med romanen ”Applaus”, og for denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris i 2002. ”Applaus” er også utgitt i Sverige. ”Borte en vinter” er hennes andre roman.

”Borte en vinter” lanseres onsdag 24. oktober kl.19.00 på Litteraturhuset i Wergelandsveien 29. Det vil bli opplesning ved forfatteren og musikk ved Dan Fägerquist og Mr Jo.


Del denne pressemeldingen på: