Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Den unge Stalin
Ny Stalinbiografi av Simon Sebag Montefiore
Av Bent Johan Mosfjell, 1. Oktober 2007, kl. 10.55

Pressemelding fra Cappelen:

Den unge Stalin– Den utrolige historien om hvordan en skomakersønn fra Georgia ble den røde tsar.

Stalin var født inn i fattigdom og preget av sin tøffe oppvekst. Likevel var han en flink student og utdannet seg til å bli prest, men den karismatiske unggutten fant til slutt sin misjon som fanatisk revolusjonær. Han var mesterhjernen bak bankran, brannstiftelser, piratvirksomhet og mord, og en aktiv kvinneforfører som etterlot seg mange elskerinner (både skolejenter og adelskvinner) og uekte barn på sin vei.

Han var en konspirator av rang og imponerte Lenin med sin brutale oppfinnsomhet. Forbrytervirksomhet og politisk terror kombinert med nådeløs ideologi, fikk Stalin til topps i Kreml – hvor han skapte sitt Sovjetunionen.
Historien om hvordan Stalin ble Stalin – politiker og massemorder – er like spennende som en thriller.

Simon Sebag Montefiore er historiker og forfatteren av den prisbelønte Stalin. Den røde tsarens hoff (2006). Den unge Stalin forteller historien frem til der forrige bok begynner, og de er begge blitt bestselgere. Årets bok bygger på omfattende forskning og nye kilder i arkiver fra Moskva til Georgia.

Den unge Stalin
Simon Sebag Montefiore
ISBN: 9788202264369
Kr. 399,-
504 s. ib.
Oversatt av Jorunn og Arne-Carsten Carlsen


Del denne pressemeldingen på: