Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Det siste dyret
Bård Torgersen med ny roman
Av Bent Johan Mosfjell, 1. Oktober 2007, kl. 10.32

Pressemelding fra Oktober

Det siste dyretBård Torgersen
Det siste dyret
Roman | Kr. 349,- | ISBN: 978-82-495-0444-2

“Jeg ristet på kroppen. Klappet hendene sammen. Børstet meg ren for skitt. Jeg tok et skritt fremover, tråkket over en lampe, gikk bortover en gate, forbi to knuste varebiler, klatret opp på en sammenklemt buss. Jeg så utover ruinene, lette etter landemerker jeg kunne gjenkjenne, men kunne ikke få øye på noen.”

Det er høst og varmen vil aldri slippe taket i Norges hovedstad. Thomas Strand har gitt ut en suksessfull roman om en ape med navn Adam. Arbeidet med en ny bok står helt fast, og Thomas strener rundt i Oslos gater med en datter som ikke lar ham være i fred. Langs Akerselvas bredd møter han flyktingen 50 Cent, som han i hemmelighet installerer i familiens kjellerbod. Det er nå Thomas Strand får erfare at det ikke bare er hans egen lille verden som er ute av kontroll.

”Det siste dyret” er en uforutsigbar og lummer roman som undersøker hva som skjer når det man frykter mest av alt blir virkelighet. I en klar og drivende prosa skriver Bård Torgersen fram en tiltagende uro, et snikende ubehag og en særegen apokalyptisk stemning.

Bård Torgersen (f. 1967) er fra Rykkinn og bor i Oslo. Torgersen debuterte med den kritikerroste romanen ”Alt skal vekk” i 2005. Torgersen er utdannet tømrer, og har bakgrunn som en sentral skikkelse i hovedstadens musikalske subkultur. Han var frontfigur i postpunkbandene Masters of Møh tidlig på åttitallet. Fra sent åttitall og utover på nittitallet var Torgersen en av pionerene i den norske elektronikascenen. Siden midten av nittitallet har Torgersen også markert seg som skribent med en tydelig stemme i publikasjoner som Natt&Dag og Dagbladet, samt med antologien ”Fullt Kaos. Fritt Fram”.:


Del denne pressemeldingen på: