Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
På jakt etter en skytsengel
Selvbiografiske barneskildringen
Av Bent Johan Mosfjell, 15. Oktober 2007, kl. 10.57

Pressemelding fra Vega Forlag:

På jakt etter en skytsengelEira Storstein
På jakt etter en skytsengel

Kira er bare ett år gammel og storesøster Åsta er knapt fire da deres mor dør. Kiras første glimt av erindring er fra denne tiden, og det er her hun begynner sin fortelling: Den morgenen MammaSignes seng er kald, og hun ikke vil våkne. Og den dagen da den nye, Hun, kommer – henne jentene nå skal kalle Mamma.

Når en klok, liten overlever som Kira blir utsatt for løgner, hemmeligheter og fortielser, må hun selv sette sammen virkeligheten. Den blir fantasifull, usentimental og morsom, men også uendelig hjerteskjærende.

Mange år senere blir Kira spurt om hun har hatt en stor sorg. Det har hun ikke – hun var jo så liten den gangen.

Denne selvbiografiske barneskildringen fra Oslo er norske Eira Storsteins debutroman, og hun døde like etter at boken ble utgitt i Danmark i 2006. Hennes gripende historie fikk svært god mottakelse i dansk presse.

Delikat er et ord som faller en i pennen når man skal sette ord på Eira Storsteins luftig-melankolske og samtidig muntre barndomsfiksjoner: For hennes stil er appetittlig og spiselig i bokstavelig og åndelig forstand, som et måltid, som både metter og ligger lett.
–Klaus Rifbjerg

Hvilken fin og klarsynt hukommelse for detaljer: Få forfattere er så visuelle, nesten filmatisk. Jeg er dypt betatt – Eira Storstein er den fødte forteller, hun skriver fantastisk, og jeg har slukt boken.
– Mai Sjöwall

Innbundet.
Pris: 299,-
ISBN 978-82-8211-012-9


Del denne pressemeldingen på: