Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Skygger
Ny bok fra Svein-Arne Johnsen
Av Bent Johan Mosfjell, 20. Oktober 2007, kl. 17.16

Pressemelding fra Nordnorsk Forlag:

SkyggerLanseringssted: Rana Libris, Mo i Rana, 23. oktober 2007, kl. 1800-2100.

Skygger (roman) av Svein-Arne Johnsen (pris kr. 229,-)

Et møte med en fremmed tenåring snur opp ned på livet til Peder Johansen, og tvinger ham til å ta et oppgjør med seg selv. Portrettet av den pensjonerte jernverksarbeideren og enkemannen er en jeg-sentrert, åpen og monologisk fortelling - en fortelling full av vemod, humor og smerte.

Romanen viser hvordan et tilfeldig møte kan føre til handling og endring av et livsløp. Som 74-åring ser Peder Johansen sin ensomhet, og skjønner at han må skaffe seg et liv:

«Kvær jævla dag e’ ein Holmenkollsøndag. Og eg har ittje vøre klar over det. Peder Johansen, eg trur du har hoppa som ei kråke gjennom livet og nu e’ du i ferd med å gå inn førr landing på kulen. Du e’ fir’og søtti år og det nærme’ sæ slutten av svevet.»

"Skygger" er en varm beretning om omsorg og nærhet, hengivelse og kjærlighet, men avdekker også omsorgssvikt og hat.

Svein-Arne Johnsen, født 1954, debuterte som forfatter i 2003 med oppvekstromanen Reisen gjennom jordbærlandet. Johnsen er utdannet lektor med engelsk, drama og historie i fagkretsen. Handlingen i hans første roman er lagt til hjembyen Narvik i tidsrommet 1964-70. I likhet med debutromanen, er Skygger en studie i generasjonserfaringer i etterkrigstiden. Hovedpersonene i begge romaner har som prosjekt å finne en plattform i livet. Handlingen i Skygger er lagt til Mo i Rana. Johnsen har vært i skoleverket siden 1982, og underviser i dag i videregående skole i Mo i Rana. Han er for øvrig en aktiv hobbymusiker, og har en forkjærlighet for rock og country-musikk.


Del denne pressemeldingen på: