Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Vi gir oss ikke
Ny, spennende ungdomsbok av Trond Brænne
Av Bent Johan Mosfjell, 29. Oktober 2007, kl. 17.12

Pressemelding fra Cappelen:

Vi gir oss ikke

Anders og Cecilie satt i sofaen. Kryssord og ukeblader lå på bordet. Birte og David satt i hver sin stol. De var innhyllet i hvert sitt pledd, som mumier. Troy drømte urolig på plassen sin. Han klynket i søvne. Cecilie kastet et blikk mot den låste døra.

– Dere veit det, dere også, ikke sant? sa hun lavt. – Morderen er her på øya. Vi kommer til å treffe ham. Det er ikke til å unngå.

Anders, Birte og Cecilie er på besøk hos David på en øy i nærheten av Tromsø i høstferien. De gleder seg til å møtes igjen, og til å begynne med virker alt fredelig og hyggelig bortsett fra at hunden, Troy, er forsvunnet. Etter hvert begynner mystiske ting å skje på øya. De ser lys i det gamle båthuset. De hører skudd og finner blodspor. Bestefaren til David får hjerteinfarkt og må på sykehus. De får meldinger om at en russisk matros har hoppet overbord fra en tråler som er brakt inn til Tromsø mistenkt for tyvfiske. Spenningen bygger seg opp, og slutten blir svært dramatisk for de fire ungdommene.

Vi gir oss ikke er en uavhengig fortsettelse av Vi bare gjør det som kom i fjor.

Trond Brænne (f. 1953) er skuespiller og forfatter. Han skriver bøker for barn og ungdom. I tillegg har han skrevet hørespill og sangtekster til plater og teaterstykker.


Del denne pressemeldingen på: