Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bittet
Ny ungdomsroman fra Hilde Hagerup
Av Bent Johan Mosfjell, 12. November 2007, kl. 2.22

Pressemelding fra Aschehoug:

BittetDen prisbelønte forfatteren Hilde Hagerup er tilbake med en ny, fengslende ungdomsroman.

Bittet er fortellingen om fjortenårige Jonas, en sår, desperat gutt som forsøker å gjøre livet enklere for moren, som sitter i fengsel. Men nå har hun snart sonet dommen, og han vet at han må fortelle henne at han slett ikke er populær, at han er ikke valgt inn i elevrådet, at det går dårlig på skolen, og at det ikke finnes noen Bobby som er kjæresten hans.

Bittet er Hagerups fjerde ungdomsroman. For Bølgebiter (1998) mottok hun Kulturdepartementets debutantpris, mens Løvetannsang (2002) ble belønnet med Kritikerprisen, Sonja Hagemanns barnebokpris og Skolebibliotekarforeningens pris.

Hilde Hagerup (født 1976) vokste opp i Fredrikstad og er nå bosatt i Oxford.


Del denne pressemeldingen på: