Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bokpallen.no
Godt trente lesere
Av Bent Johan Mosfjell, 27. November 2007, kl. 0.00

Presssemelding fra Foreningen !les:

bokpallen.noForeningen !Les relanserer Bokpallen.no

Hva har blant annet Ailo Gaup, Roar Strand, Astrid Jacobsen, Sigurd Pettersen, Solveig Gulbrandsen, Aksel Lund Svindal og Eirik Verås Larsen til felles bortsett fra at de alle er idrettsutøvere?

Jo, de leser bøker og bruker aktivt litteratur som en del av sin mentale treningshverdag.

- Det å lese virker positivt på evnen til å tenke selv, for konsentrasjonen, avkoblingen og fantasien, sier for eksempel den ferske verdensmesteren i fristil motocross, Ailo Gaup, og anbefaler blant annet Doppler av Erlend Loe.

Som en del av prosjektet Idrett og lesing relanserer Foreningen !les nå www.bokpallen.no. Her legges det fortløpende ut boktips og anbefalinger fra nåværende og tidligere toppidrettsutøvere og trenere. Målet er å motivere yngre utøvere og toppidrettsutøvere til å lese og aktivt bruke litteratur i sin idrettshverdag.

- Mange idrettsutøvere er glade i å lese, men dessverre kommer det sjelden frem i media. Overgangsrykter og formsvikt, lønninger og laguttak er som oftest av større interesse enn om og hva utøverne leser. Litteratur er imidlertid for mange et viktig avkoblingsmiddel og en motivasjonsfaktor i jakten på den optimale prestasjonen, sier prosjektleder for Idrett og lesing i Foreningen !les, Ole Ivar Storø.

Prosjektet Idrett og lesing skal omfavne bredde- og toppidretten i hele Norge. Målet er å gjøre litteratur tilgjengelig og skape økt leselyst blant idrettsaktive.

- Leseglade toppidrettsutøvere kan motivere yngre utøvere til å lese ved å dele sine boktips gjennom bokpallen, sier Storø.

- Klubber og lag som vil delta i prosjektet får blant annet tilbud om en bokbag, egen garderobebibliotekar og besøk av utøvere og forfattere, legger han til.


Del denne pressemeldingen på: