Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Djevelens venteliste
Fra Sagene lunsjbar til Djevelens venteliste
Av Bent Johan Mosfjell, 26. November 2007, kl. 2.45

Pressemelding fra Forlaget Norske Bøker:

Djevelens ventelisteDjevelens venteliste
Audun Orstad

En gang på begynnelsen av åttitallet var Audun Orstad innom (gamle) Sagene lunsjbar, et sted med billig øl og en helt spesiell atmosfære. Klientellet besto i hovedsak av menn i 50-60 års alderen, hvorav mange var gamle krigsseilere. Spanderte man en halvliter eller to fikk man alltid en god historie til takk. Mye av det han fikk høre var sikkert både skryt og jug, men en dag kom han i snakk med en som fortalte en historie om en ung norsk gutt som ufrivillig havnet i SS, deserterte, bare for å ende opp i Asia og en ny krig; mot japanerne.

På nittitallet fikk han anledning til å besøke flere av stedene alkoholikeren fra Sagene hadde fortalt om (bl.a. i Belgia og på Filippinene). Han besøkte også to små museer godt bortgjemte, ute på landsbygda. Der oppdaget han at den gamle øldrikkeren hadde vært utrolig presis i sine beskrivelser. Og ble nysgjerrig. Hadde han fortalt om egne opplevelser?

Audun Orstad har siden skoletiden vært lidenskapelig opptatt av krigshistorie og har gjort research i en rekke land. Han har tidligere jobbet som journalist med militærhistorie som spesielle og har nå skrevet boken Djevelens venteliste med utgangspunkt i historien han fikk overlevert på Sagene Lunsjbar for nå snart 30 år siden. Resultatet har blitt en svært spennende og utrolig nøyaktig krigsroman som tar leseren med på en dramatisk og helt spesiell reise.


Del denne pressemeldingen på: