Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kong Salomos miner
Endelig slutt på maltrakterte ungdomsklassikere!
Av Bent Johan Mosfjell, 13. November 2007, kl. 8.44

Pressemelding fra Transit:

Kong Salomos minerDet går et sagn om at det skal ligge en fantastisk skatt gjemt i kong Salomos miner, dypt inne i Afrikas villmark. Men det skal hvile en forbannelse over stedet. Mange har likevel trosset faren og søkt lykken, men ennå er ingen vendt levende tilbake, blant dem en ung engelsk eventyrer. Aristokraten Henry Curtis, den forfengelige Kaptein Good og veiviseren Umbopa legger ut på en redningsekspedisjon, ledet av elefantjegeren Allan Quatermain. Det skal vise seg å bli en farefull ferd inn i en verden full av grusomme handlinger, nådeløs natur og ikke minst dødbringende magi.

Allan Quatermains eventyrlige opplevelser har inspirert mange forfattere, deriblant J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis og Joseph Conrad. Elefantjegeren er dessuten modell for ingen ringere enn Indiana Jones!

Dette er den første komplette norske utgaven av Kong Salomos miner.

H. Rider Haggard (1856–1925) regnes som en av Victoriatidens mest betydelige forfattere. Hans debutroman, King Solomon’s Mines (1885), skulle vise seg å bli en publikumssuksess. Romanen fikk da også raskt klassikerstatus. Handlingen i boken er lagt til et geografisk udefinert område i det sørlige Afrika, og hovedpersonene: tre tapre engelskmenn på et umulig oppdrag. Haggard hadde god kjennskap til Afrika gjennom sitt virke for kolonimakten og har tydelig latt seg inspirere av kulturmangfoldet og den overveldende naturen. H. Rider Haggard regnes som grunnleggeren av den såkalte lost world-tradisjonen, en litterær sjanger som både fantasy- og science fiction-litteraturen springer ut av.

Forlag: Transit
Oversettelse: Christian Heyerdahl
Innbinding: trådinnbundet
Sidetall: 260
Språk: Bokmål
ISBN: 978-82-7596-080-9
Pris: kr. 298,-


Del denne pressemeldingen på: