Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Minerva-kretsen
To nye bøker.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. November 2007, kl. 1.50

Pressemeding fra Pax:

Det er i høst 50 år siden Minervas Kvartalsskrift kom ut for første gang, og Pax Forlag utgir to bøker:

Politikk som idékampJohannes W Løvhaug
Politikk som idékamp
Et intellektuelt gruppeportrett av Minerva-kretsen 1957–1972

Minerva-kretsen markerte seg som en tydelig konservativ stemme i Norge fra slutten av 1950-årene. Kretsens tenkning befant seg i skjærings­punktet mellom kultur og politikk. Mange av Minerva-kretsens medlemmer markerte seg senere innenfor politikk, media og akademia, som blant andre Lars Roar Langslet, Francis Sejersted, Kjell Hanssen, Gudmund Stang og Tore Lindbekk.

Innb. kr 298,- Ca. 350 sider
ISBN: 978-82-530-3046-3

Fra den annen frontLars Roar Langslet (red.)
Fra den annen front
Utvalgte tekster fra Minervas Kvartalsskrift 1957–1968

Minervas Kvartalsskrift er et sjeldent eksempel på at høy intellektuell profil kombineres med en sterk politisk orientering. Det ble grunnlagt i 1957 og var fra begynnelsen en arena for diskusjon av grunnleggende ideologiske problemstillinger. I spaltene utgjorde rene filosofiske og teologiske spørsmål en stor del av bidragene. Dette utvalget rommer tekster av blant andre Martin Heidegger, Gabriel Marcel, T.S. Eliot, Jon Elster, Francis Sejersted og Lars Roar Langslet.

Innb. kr 298,- Ca 350 sider
ISBN: 978-82-530-3047-0


Del denne pressemeldingen på: