Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mistrivselssonen
Ny fengslende fortelling av Jonathan Franzen.
Av Bent Johan Mosfjell, 26. November 2007, kl. 2.28

Pressemelding fra Cappelen:

MistrivselssonenJonathan Franzen
Mistrivselssonen
En personlig fortelling

Slik Jonathan Franzen forteller det, var han en gutt som var redd for edderkopper, skoleball, urinaler, musikklærere, boomeranger, populære jenter og for sine foreldre. Han hadde ikke noe imot nerdene, bortsett fra en desperat redsel for å bli tatt for å være en av dem, noe som ville medføre umiddelbar Sosial Død. Han, derimot, ønsket fortvilet å være en av dem som bannet helt naturlig, og som gav blaffen i alle funksjonene på den nye kalkulatoren. Puberteten var en eneste lang forestilling.

I Mistrivselssonen forteller Franzen om en oppvekst med konstant flau overfølsomhet. Han gir oss underholdende og undersøkende øyeblikk av innsikt. Enten han skriver om eksplosive kristne ungdomsfellesskap på syttitallet, Kafkas innflytelse på hans egne langtrukne forsøk på å miste dyden, eller det intrikate nettet som binder sammen fugletitting, hans eget ekteskap og drivhuseffekten, er Franzen alltid engasjert og tilstedeværende. Hans personlige historie om guttungen fra Midtvesten som gjorde New Yorker av seg, forteller han med nådeløs humor og stor kjærlighet, som i sine romaner. Resultatet er blitt et fengslende portrett av en mann, hans familie og vår tid.

Oversatt av Jorunn Carlsen
Kr 369

Jonathan Franzen er den prisbelønte forfatteren av romanen Korrigeringer som kom på norsk i 2002.

«MESTERVERK (...) Mens varmen gjør boka klok og tilgjengelig, er det Franzens kontroll med struktur og virkemidler som gjør resultatet imponerende. For "Korrigeringer" er blitt en stor amerikansk roman»
Andreas Wiese, Dagbladet

«Hvis du skal ta med en eneste roman på sommerferie, bør det bli Jonathan Franzens "Korrigeringer". Du kan ikke gjøre noe bedre kjøp akkurat nå.»
Tom Egil Hverven, NRK Kulturnytt


Del denne pressemeldingen på: