Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
100 skikkelser fra klassisk mytologi
Dypdykk i mytologiens vidunderlige verden!
Av Bent Johan Mosfjell, 7. Desember 2007, kl. 4.29

Pressemelding fra Orion Forlag:

100 skikkelser fra klassisk mytologi100 skikkelser fra klassisk mytologi

Den klassiske mytologien har hatt betydelig innflytelse på kunst, kultur og litteratur i den vestlige sivilisasjon, og forblir en viktig del av verdensarven og språket vårt. I klassisk mytologi fremstår gudene som overjordiske personer med spesifikke og til dels svært så menneskelige egenskaper. Bli med på en reise inn i denne gåtefulle verdenen …

100 skikkelser fra klassisk mytologi er en oversiktlig og lettfattelig veiviser inn i mytologiens spennende univers. Boken kartlegger 100 av de viktigste skikkelsene fra den gresk-romerske mytologien – fra urgudene til de store gudene på Olympen og de hemmelighetsfulle beboerne i Hades. Mytologien omhandler allmenngyldige temaer som kjærlighet, sjalusi, sinne, ambisjoner, svik og skjønnhet, temaer som er like aktuelle i dag som de var i tidligere tider.

Hver av skikkelsene har fått en kort og lettfattelig biografisk beskrivelse. Familietrær plasserer skikkelsene i sammenheng og viser klart utviklingen av hver generasjon med guder.

Les om hvordan gudene og gudinnene har vært representert opp gjennom historien i kunsten og litteraturen, og fordyp deg i mytologiens vidunderlige verden!

100 skikkelser fra klassisk mytologi
Malcolm Day
ISBN 978-82-458-0831-5
160 sider, ib.
Kr 298,-
Orion Forlag


Del denne pressemeldingen på: