Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Lapskaus Boulevard
Et gjensyn med det norske Brooklyn
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Desember 2007, kl. 0.31

Pressemelding fra Golden slippers:

Lapskaus BoulevardSpennende fotobok fra det norske Brooklyn

Siv Ringdal:
Lapskaus Boulevard - Et gjensyn med det norske Brooklyn

Visste du at det har bodd like mange nordmenn i New York som i en middels stor norsk by? I Brooklyn fantes både norsk avis og radioprogram, flere titalls kirker, organisasjoner og et mylder av butikker og serveringssteder. 8th Avenue, eller ”Lapskaus Boulevard”, var selve livsnerven i dette samfunnet, hvor en kunne få kjøpt lapskaus og kjøttkaker og høre norske dialekter summe på gatehjørnene.
I dag er dette samfunnet borte, men gjennom fotografiene kan vi fremdeles få innblikk i hverdagen den gang norske innvandrere var en stor minoritet i New York. Boka ”Lapskaus Boulevard” er en reise tilbake til hallrooms og systuer, Sørlandet Restaurant og Sons of Norway i tidsrommet 1945 –1975.

Siv Ringdal (f. 1973) er forfatter av ”Lapskaus Boulevard”. Hun er kulturhistoriker, og i 2002 ga hun ut boken ”Det amerikanske Lista. Med 110 Volt i huset” på Pax Forlag. Boken handlet om listalendingenes pendling til ”Junaiten” på 1900-tallet, og om hvordan de brakte med seg det moderne Amerika hjem igjen i form av dollarglis, split-level-hus og kjøkkenmøbler i plast og krom. Ringdal har også laget flere utstillinger om utvandringen og arbeidsvandringene mellom Sørlandet og USA. Høsten 2007 åpnet hun utstillingen ”Elvis at Great Grandma’s” på Vesterheim Museum i Decorah, og i romjulen presenteres samme utstilling i Brooklyn, New York. ”Lapskaus Boulevard” er utgitt på hennes eget forlag Golden Slippers.

Innbundet: 26 x 24 cm, 212 sider, tekst på norsk og engelsk

ISBN 978-82-997626-0-1

Kr. 369,-


Del denne pressemeldingen på: