Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Flamme Forlag
Cappelen Damm etablerer nytt skjønnlitterært forlag.
Av Bent Johan Mosfjell, 9. Januar 2008, kl. 1.46

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Bendik WoldCappelen Damm har sammen med Nils-Øivind Haagensen og Bendik Wold besluttet å etablere Flamme Forlag. Haagensen og Wold blir ansatt som redaktører i forlaget fra og med 1. april 2008.

Det nye forlaget skal primært utgi norsk og oversatt skjønnlitteratur. Utgivelseslisten vil bli utformet etter mottoet ”Alle Flamme-bøker er gode, men ikke alle gode bøker er Flamme-bøker”.

Flamme Forlag har utspring i den litterære fanzinen ”Flamme på!”, etablert av Haagensen og Wold vinteren 2001. Under Flamme-navnet har duoen også utgitt en egenprodusert diktsamling, ”Sommer” (2004), og avholdt to litteraturfestivaler på jazzklubben Blå i Oslo. Arbeidet med fanzine og festival vil bli videreført innenfor de nye rammene.

Nils-Øivind Haagensen– Flamme vil ikke likne noe annet i norsk bokbransje. Vi er stolte over å kunne innlemme et så unikt forlagskonsept i storfamilien vår, sier Tom Harald Jenssen, konsernsjef i Cappelen Damm.

– Haagensen og Wold har energien og undergrunnsånden. Cappelen Damm har det profesjonelle produksjons- og distribusjonsapparatet. Når disse to verdenene møtes, er resultatet nødt til å slå gnister.

Nils-Øivind Haagensen (f. 1971) er forfatter og journalist i Klassekampen. Bendik Wold (f. 1979) er bokredaktør samme sted. I fjor høst gjendiktet de et utvalg av Dan Turèlls poesi til norsk, under tittelen Drit i døden, her er Dan Turèll (Tiden Norsk Forlag)


Del denne pressemeldingen på: