Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Johannes Heggland er død
Døde torsdag kveld.
Av Bent Johan Mosfjell, 26. Januar 2008, kl. 11.02

På fredag mottk vi følgende fra Gyldendal:

Johannes HegglandForfatteren Johannes Heggland døde i går kveld, 89 år gammel. Heggland var en av norsk litteraturs mest produktive forfattere og aktiv til det siste. Hans siste prosjekt var den stort anlagte romanserien Tusen vårar, som skulle fortelle de siste tusen års Norgeshistorie i ti bind. Den sjette boka i serien lanseres av Gyldendal i februar, og blir altså den siste. Heggland har dermed gitt ut godt over 60 bøker. I tillegg til sin forfattergjerning var Johannes Heggland også gårdbruker og en svært engasjert politiker og foreningsmann. Han var blant annet ordfører i Tysnes i to perioder, 1956-1959 og 1968-1971, og han var leder av Den norske forfatterforeningen 1982-1985.

Les mer om Heggland på Gyldendals hjemmesider.

Bilde fra forlaget.


Del denne pressemeldingen på: