Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mannen under trappen
Ny psykologisk thriller fra den svenske forfatteren Marie Hermanson!
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Januar 2008, kl. 2.13

Pressemelding fra Schibsted-forlagene:

Mannen under trappenMannen under trappen

Ny psykologisk thriller fra den svenske forfatteren Marie Hermanson!

«Marie Hermanson har et eget rom i svensk samtidslitteratur. Der råder skumring, luften er klar og stemningen ladet med forventning og uro. Der forteller hun eventyr for voksne.» Expressen

Fredrik har alt han har ønsket seg. Han har en sikker jobb som næringslivssekretær i kommunen. Han er gift med den fremgangsrike kunstneren Paula, som han beundrer grenseløst. Sammen har de to flotte barn. De har nettopp flyttet inn i drømmehuset, et romslig og nyrenovert gammelt hus med innebygd glassveranda og stor balkong med utsikt over åkrer og skog. De er en uvanlig lykkelig familie.

Fredriks idylliske liv slår sprekker. Når Fredrik en søvnløs morgen kommer ned i hallen, blir han møtt av en kortvokst mann. Han har svart hår, smale øyne, bred munn og er kledd i en skitten joggebukse og t-skjorte. Den lille mannen forteller med nasal stemme at han heter Kwådd, og påstår at han bor i rommet under trappen.

Fredrik forsøker å kaste ham ut, og underlige ting begynner å skje. Først er det ganske uskyldig. Ødelagte ting blir reparert om natten og saker flytter på seg. Så viser det seg at sønnen kommuniserer med noen gjennom trappen. Samtidig begynner hans kone å trekke seg unna ham. Det blir stadig verre. Hvem er egentlig Kwådd? Hva skjer med Fredrik? Og hva pågår i huset?

Mannen under trappen er en suggestiv og spennende fortelling som utspiller seg i grenselandet mellom virkelighet og mareritt. Med stor innlevelse skildrer Marie Hermanson en mann som sliter med alle kravene som stilles til han. Mannen under trappen ble valgt til ”årets beste skjønnlitterære bok” av svenske bokhandlere i 2005.

Oversatt av Hege Frydenlund. Ib. Kr 298,-. I salg.

Om forfatteren
Marie Hermanson (1956) er bosatt Gøteborg, der hun har gått journalist-
høyskolen og studert sosiologi og litteraturvitenskap. I 1986 debuterte hun
med Det finns et hål i verkeligheten. Hennes gjennombrudd kom med boken
Musselstranden i 1998. Hun har siden fått en stor leserkrets og utgitt en rekke bøker – solgt til 11 land.

Anmeldelser

Grøssende thrillerspenning…
Gøteborgs-posten

Det er urovekkende. Ubehagelig. En virkelig thriller.
Sydsvenskan


Del denne pressemeldingen på: