Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hjelpeløs
Når et barn kidnappes
Av Bent Johan Mosfjell, 4. Februar 2008, kl. 2.02

Pressemelding fra Pax:

HjelpeløsBarbara Gowdy er en av Canadas fremste forfattere. Hennes nye roman handler om kidnappingen av et barn.

Niårige Rachel har en engels ansikt og en utstråling som drar alles blikk til seg. Alenemoren Celia vil gjerne skjerme datteren mot uønsket oppmerksomhet, men det er ikke lett når hun må arbeide både på dagtid og kveldstid. En av dem som er betatt av den lille jenta er Ron. En kveld Celia er på sin faste spillejobb i pianobaren, og husverten Mika er barnevakt, går strømmen i byen. I kaoset som oppstår griper Ron muligheten til å bortføre Rachel. Da har han på forhånd innredet et rom for henne i kjelleren sin, akkurat slik han tror en niåring vil like det. Ron bor i leiligheten over sammen med Nancy, og overbeviser henne om at han har reddet et barn fra morens mishandling og bare vil ta vare på jenta en tid.

Barbara Gowdy er bosatt i Toronto, Canada. Tidligere utgivelser i norsk oversettelse er Fallende engler (1992), Mister Sandman (1996), Det hvite beinet (2000) og Abel og Louise (2004). Hun er utgitt i mer enn 20 land.

Med knivskarp emosjonell klarhet, stoisk objektivitet og inntrengende prosa, ser Gowdy, en av Canadas modigste forfattere, forbi all forutinntatthet når hun jakter på underliggende sannhet.
– Ottawa Citizen

Gowdy skriver som hun er på en synkende båt og må kaste over bord all ekstra vekt.
– The New York Times Book Review

Barbara Gowdy
Hjelpeløs
Oversatt av Tone Formo
Innb. kr. 298.-
265 sider
Pax Forlag 2008


Del denne pressemeldingen på: