Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mannen som elsket Yngve
Hovedrolleinnhaver i filmen leser den nye lydboken
Av Bent Johan Mosfjell, 6. Februar 2008, kl. 0.17

Pressemelding fra Lydbokforlaget:

Mannen som elsket YngveTore Renberg: Mannen som elsket Yngve
Lest av Rolf Kristian Larsen

Rolf Kristian Larsen leser lydboken ”Mannen som elsket Yngve”. Han har hovedrollen i filmatiseringen av boken, som har kinopremiere 15. februar. Rolf Kristian hadde altså et nært forhold til karakterene og handlingen i boken før innlesningen, og han synes det var morsomt å jobbe med historien på ny, fra en annen vinkel. – ”Jeg lærte mye, og det var interessant å gjøre enda et dypdykk i Jarle Klepp, en karakter jeg har levd med i to år nå,” sier skuespilleren.

Boken handler om Jarle som går i andre klasse på videregående. Han spiller i band og er kjæreste med Katrine, han går med Palestinaskjerf og har sterke meninger om det meste. Han er blant dem som ikke vil være som alle andre.

En dag begynner en ny gutt på skolen, en streiting som det tilsynelatende ikke er noe spesielt med. Men noe må det være likevel. For møtet med Yngve forandrer alt for Jarle. Og for mange andre også.

Rolf Kristian Larsen (f. 1983) er fra Stavanger. Før hovedrollen i ”Mannen som elsket Yngve” så vi ham i grøsserfilmen ”Fritt vilt” fra 2006. Til høsten vil også få se ham i filmatiseringen av Karin Fossums roman ”De gales hus”.


Del denne pressemeldingen på: