Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Møkkajobb
Ny roman av Christopher Moore
Av Bent Johan Mosfjell, 6. Februar 2008, kl. 9.48

Pressemelding fra Baskerville:

MøkkajobbDet lille og spennende forlaget Baskerville er klar med en ny utgivelse av amerikanske Christopher Moore. Mens forfatterens første utgivelse på norsk, fjorårets ”Engelen fra helvete” (som nå foreligger i pocket) var en ellevill zombieroman med en erkeengel, en død julenisse, en snakkende flaggermus og en marihuanadyrkende småbypurk i noen av de bærende rollene, lodder ”Møkkajobb” dypere. Her er det intet mindre enn døden som står i sentrum.

Møkkajobb forteller historien til Charlie Asher, en brukthandler fra San Francisco som plages av mørke og mystiske stemmer, store svarte ravner og uforklarlige dødsfall. Sakte men sikkert går det opp for ham at han har blitt utvalgt til en ny jobb; en skikkelig møkkajobb. Han har blitt Døden. Helt uten opplæring kastes han ut i sin nye tilværelse, hvor det bokstavelig talt står om livet hver eneste dag.

Christopher Moore debuterte med romanen Practical Demonkeeping i 1992, og har siden den gang servert en rekke fantastiske fortellinger som sjangermessig kanskje best kan plasseres et sted midt mellom horror, humor og fantasy. Moore har gjennom årene gått fra å være en kultforfatter til å bli en nasjonal bestselger i USA, og kan beskrives som en sjangersprengende uredd humorist; en forfatter som har lyktes i å skape sitt helt egne litterære univers hvor nærmest alt er mulig.

Tittel: Møkkajobb
Originalens tittel: A Dirty Job
Forfatter: Christopher Moore
Oversetter: Lars Lenth
Forlag: Baskerville
Antall sider: 420
Pris: 349,-
ISBN 978-82-8187-011-6
Distribusjon: SD

Utgivelse: Primo februar 2008


Del denne pressemeldingen på: