Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mordene i Betlehem
Spenning fra Matt Rees
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Februar 2008, kl. 7.01

Pressemelding fra Forlaget Press:

Mordene i BetlehemMordene i Betlehem av Matt Rees

– A Publishers Weekly Book of the Year

Omar Yussef er historielærer for muslimske og kristne barn i Betlehem. En dag blir hans tidligere favorittelev, George Saba, arrestert for kollaborasjon med okkupantene. Etter en summarisk rettergang blir Saba dømt til døden for å ha samarbeidet med israelerne om mordet på en profilert geriljakriger og motstandshelt.

Det bakenforliggende teppet utgjøres av det stadig mer anstrengte klimaet mellom muslimer og kristne palestinere. Saba er kristen palestiner, og Omar Yussef er ikke i tvil om at dette er et justismord. Men hva kan en middelaldrende historielærer stille opp med mot byens selvoppnevnte herskere? Selv politiet står maktesløse.

Motvillig blir Yussef detektiv, og setter karrieren og livet på spill for å komme til bunns i et politisk og moralsk forfall han ikke orker å bevitne uten å foreta seg noe. Gjennom Yussefs etterforskning bringes vi tett på livet og de nådeløse interne konfliktene i de palestinske områdene.

Matt Beynon Rees (1967) er fra Newport, Wales, og er utdannet ved Oxford University og University of Maryland. Rees var hovedkorrespondent for Time Magazine i Betlehem fra 2000–06, og har skrevet en rekke prisbelønnede artikler fra den palestinske intifadaen. Han har også jobbet for The Scotsman og Newsweek. Mordene i Betlehem er hans første roman, og boken ble kåret til ”Top 10 Mysteries of the Year” av Booklist (US) og Guardian (UK). Boken er solgt til 16 land.


Del denne pressemeldingen på: