Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mordet på Lars Oftedal
Av Knut Hamsun
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Februar 2008, kl. 20.38

Pressemelding fra Forlag 1:

Mordet på Lars OftedalEt regnskyll av ubekvemligheter, et tordnende raseri for religiøse overgrep i sin egen barndom. Dette polemiske bestillingsverket fra Dagbladet i 1889, tilhører den tiden da Knut Hamsun hadde behov å bli sett og hørt og hvor han var i pengeknipe. Han fikk ordnet med begge deler. Angrepet på Lars Oftedal for hans rolle som predikant, dikter og Stortingsmann er rå sarkasme og bitende ironi. Men her finnes også sporer til språkbruk og ytringer som skulle kjennetegne Hamsuns diktning. Han melder om noe nytt i norsk litteratur. Så nytt at det ville ha gjort seg utmerket i en moderne blogg. Og i tillegg er denne teksten usedvanlig underholdende lesning!

Jørgen Haugan og Hans-Ivar Kristiansen bidrar begge med kommentarer til teksten og hendelsene omkring.

Jørgen Haugan er dr. philos i nordisk litteratur og har tidligere jobbet ved universitetene i Trondheim og København. Hans siste bok er Solgudens fall. Knut Hamsun - en litterær biografi.

Hans-Ivar Kristiansen er cand.philol i nordisk litteratur og har bidratt til mer enn 20 bøker om språk og litteratur. Hans siste bok er 3 fortellinger og 4 frekke forfattere, om Hans Jæger, Knut Hamsun, Haldor Kiljan Laxness og Jens Bjørneboe.


Del denne pressemeldingen på: