Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Oppfinnelsen av Hugo Cabret
Brian Selznick på norsk
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Februar 2008, kl. 8.07

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Oppfinnelsen av Hugo CabretEn imponerende og original roman i ord og bilder

Brian Selznick
Oppfinnelsen av Hugo Cabret
Oversatt av Johann Grip

Forestill deg selv sittende i mørket, som når du er på kino. Sola stiger på lerretet, og du retter blikket mot en jernbanestasjon midt i byen. Du skynder deg gjennom dørene og inn i en ventehall som er full av mennesker. Etter en stund får du øye på en gutt i folkemengden. Han begynner å bevege seg gjennom jernbanestasjonen. Følg ham, for det er Hugo Cabret. Han har hodet fullt av hemmeligheter, og han venter på at fortellingen hans skal begynne.

Hugo er en foreldreløs gutt, en klokkepasser og tyv. Han bor innenfor veggene på en travel jernbanestasjon, der han må leve i skjul. Men en dag blir Hugos hemmelige liv og hans største hemmelighet satt i fare, da Hugo møter en eksentrisk, boklesende jente og en bitter gammel mann som driver en leketøysbod.

Med sine 284 sider med originaltegninger, hvor det kombineres elementer fra bildebøker, grafiske romaner og film, bryter Brian Selznick opp den gamle romanformen og skaper en helt ny leseopplevelse.
Dette er en imponerende, filmatisk styrkeoppvisning fra en dristig og oppfinnsom historieforteller, tegner og bokdesigner.

Brian Selznick har fått mange høythengende priser og utmerkelser for sine illustrerte bøker. Bl.:
Caldecott Medalist for Oppfinnelsen av Hugo Cabret
National Book Award Finalist
#1 New York Times Bestseller
A New York Times Best Illustrated Book of 2007
A Publishers Weekly Best Book of 2007
A Kirkus Best Book of 2007
A New York Public Library Best Book for Reading and Sharing 2007 Quill Award Winner (Children’s Chapter/Middle Grade category)


Del denne pressemeldingen på: