Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
31 år på gress
Arild Stavrum debuterer med fotballroman
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Mars 2008, kl. 11.27

Pressemelding fra Oktober:

31 år på gressArild Stavrum
31 år på gress

Roman | Kr. 299,- | ISBN: 978-82-495-0551-7

«Under oppvarmingen prøver jeg å gjøre som treneren sa. Koble ut. Det er ikke enkelt. Jeg halter meg i gang. Før jeg blir varm ser jeg ut som en japansk turist, med et oppstykket ganglag på vei fra attraksjon til attraksjon. Hvor lenge holder akillesen?

En lengde med indianerhopp. Få ting i livet kan få en til å føle seg så dum som en fotballoppvarming. Så sparker vi opp bak. Og nå er fotballen på sitt verste. Stadion ser ut som et uferdig puslespill. Nesten alle de elleve tusen setene er tomme. Man kan lese skriften de hvite plaststolene utgjør mot de blå. Bare de ivrigste er så tidlig på plass. De ivrigste og de verste publikummerne. Man hører de enslige stemmene. Under kampen, når publikum fyller tribunen, hører man nesten ingenting. Det verste jeg vet er ropene under oppvarming. Som regel fra voksne menn. Gjerne sammen med en sønn som lærer ting man egentlig ikke skulle ha lært som barn.»

Joachim lærer å drible som fireåring. I oppveksten hadde han tre drømmer: Han ville bli toppscorer i Tippeligaen, landslagsspiller og proff. Som 31-åring har han oppnådd sine mål. Han har levd godt av å spille fotball i mange år, det er det han kan, men han er på utgående kontrakt i Molde fotballklubb og frykter at karrieren nærmer seg slutten. Joachim blir selvopptatt og anspent, tvangstankene melder seg oftere, han trener dårligere, fester hardere og får flere skader enn før. Jenter kommer og går i Joachims liv, men én distraherer mer enn han er vant til. Han mister fokus, og begynner å gjøre alvorlige feil.

Arild Stavrum er født i 1972 og debuterer med denne romanen. Han har bl.a spilt i Aberdeen og Besiktas, og har vært hovedtrener for Molde. Nå er han trener for Skeid.


Del denne pressemeldingen på: