Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Tempelriddernes arv
Ny bok fra kode-krimmens mester, Steve Berry
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Mars 2008, kl. 7.04

Pressemelding fra Schibsted Forlagene:

Tempelriddernes arvSteve Berry
Tempelriddernes arv

Mord og mysterier fra kode-krimmens mester, Steve Berry.

Kodede budskap, katolske konspiratører, historiske linjer – og en rystende overraskelse. Nonstop action.
St. Louis Dispatch

Tempelriddernes arv er Berrys beste hittil: velskrevet, velturnert og velfundert …
Florida Times-Union

Stephanie Nelle sitter på en eksplosiv hemmelighet. Som høyt betrodd leder i det amerikanske justisdepartementet har hun kommet på sporet av et mange hundre år gammelt mysterium: Hvor ble det av de ufattelige rikdommene og de forbudte kunnskapene som forsvant da Tempelridderordenen ble utryddet i det fjortende århundret?

Stephanies gamle våpendrager Cotton Malone forlater sin trygge tilflukt i København og kaster seg inn i jakten på en skatt som i gale hender kan ryste verden. Men de gale hendene er farlig nær …

Med sikker hånd blander Berry moderne action og gamle gåter. Handlingen tar oss fra et uforklarlig selvmord fra toppen av Rundetårn til de franske Pyreneene, der et forunderlig likt tårn står på tempelriddernes utilgjengelige helligdom. Kampen om tempelriddernes arv har pågått i århundrer og topper seg når kodene knekkes og de maktbesatte kaster masken. Cotton Malone får erfare at blant de hellige menn er det flere som har langt fra hellige hensikter.

Steve Berry omtales som det nye, store navnet innen ”kode-krim”, etter å ha toppet bestselgerlister verden over med thrillere som The Third Secret, The Ramanov Prophecy, The Amber Room og The Templar Legacy. Bøkene er oversatt til 29 språk. Fremfor Dan Brown berømmes Berry av anmelderne for solid grep om det historiske og mer troverdige personer. Da Den tredje hemmelighet i 2006 utkom høstet den strålende kritikker. Steve Berry er jurist og har praktisert som advokat i 25 år i hjemstaten Georgia.

Steve Berry: Tempelriddernes arv. Oversatt av Henrik Eriksen. Innb., 584 sider, kr 339,-.

Berrys thriller er et must. Den er full av anagrammer og symbolske gåter, og det er nærliggende å sammenligne med Da Vinci-koden. Men Berry skiller seg ut med en velskrevet og dyptpløyende og høyst leseverdig historie.
Library Journal

Godt skrivehåndverk, troverdige personer og handlingsmettet intrige gjør den mer leseverdig enn andre okkulte thrillere.
Publishers Weekly


Del denne pressemeldingen på: