Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Afrika er ikke for alle
Tania Michelet med eksotisk debut
Av Bent Johan Mosfjell, 6. August 2008, kl. 12.13

Pressemelding fra Kolon:

Afrika er ikke for alleNoe så sjeldent som en debutroman fra Afrika

Afrika er ikke for alle er skrevet av Tania Michelet, og er en røff og usentimental skildring av en afrikansk hverdag blant europeere i tida etter frigjøring og borgerkrig. Romanen er sanselig skrevet med presise detaljer, og miljøet som skildres er enestående, ukjent for de fleste europeere som ikke har bodd i Afrika. Romanens hovedperson Anna er en ung kvinne som har tilbrakt sin ungdomstid i Lusaka, Zambia. Hennes sterke fascinasjon for Afrika gjør at hun reiser tilbake gang på gang. Det er også en historie om et kjærlighetsforhold til en mann fra den fallerte, hvite overklassen, om romantiske utflukter til Zanzibar og safarier i Zambias nasjonalparker.

Afrika er ikke for alle er en eksotisk debutroman om et fascinerende kontinent.

Tania Michelet, født 1969 i Tromsø, bosatt i Moss. Hun er cand.philol. i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Afrika er ikke for alle er hennes første bok.

Lansering: 20. august


Del denne pressemeldingen på: