Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kina – individ og samfunn
Av Mette Halskov Hansen og Stig Thøgersen
Av Bent Johan Mosfjell, 4. August 2008, kl. 18.23

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

Kina – individ og samfunnKina – individ og samfunn av Mette Halskov Hansen og Stig Thøgersen

Verdens oppmerksomhet er rettet mot Kina, men i forgrunnen står idrett, politikk og økonomi. Nå lanseres en Kina-bok med en annen vinkling: den vanlige kineserens Kina.

Hvordan har de siste årtiers voldsomme samfunnsmessige endringer påvirket kinesernes liv og deres relasjoner til familien, lokalsamfunnet og staten? Denne boken handler om dagligliv i Kina: hvordan kinesere lever hjemme, på arbeidsplassen og i det offentlige rom. Hvordan forholder den etniske majoriteten seg til de mange minoritetene? Hvordan håndteres og aksepteres barnebegrensningspolitikken? Er Kina en politistat? Hvordan lever innbyggerne i en typisk kinesisk landsby? Hvem er fattige og hvem er rike i dagens Kina? Hvordan oppfattes miljøproblemer? Hva tror kineserne på? Hva ser de på TV? Og hvor går Kina i fremtiden? Dette er noen av temaene som tas opp i denne boken, som henvender seg til alle som ønsker å vite mer om dagens kinesiske samfunn.

Forfatterne er begge professorer i Kinastudier, og kjenner kineseres liv og erfaringer fra mer enn 30 års reiser og feltstudier i landet.


Del denne pressemeldingen på: