Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Det lengste svevet
Ny bok fra Thorvald Steen
Av Bent Johan Mosfjell, 9. September 2008, kl. 0.50

Pressemelding fra Oktober:

Det lengste svevetThorvald Steen
Det lengste svevet

Roman | IB. KR. 349,- | ISBN: 978-82-495-0549-4

Som gutt drømte han om å bli en fremragende skihopper. En kronisk sykdom gjorde det umulig. Tjue år seinere bor han i sin barndoms leilighet med hunden Sala. Han er utdannet historiker med middelalderen som spesialfelt, men sykdommen gjør det stadig vanskeligere å bevege seg. Han isolerer seg, men en dag ringer ungdomsforelskelsen Nina på døra. Hun er forsker og vil ha ham med seg som faglig rådgiver på en studiereise i forfedrenes fotspor langs elvene i Østerled til Konstantinopel. Reisen blir også en tilnærmelse mellom to voksne individer som ikke uten videre gir slipp på sin selvstendighet.

”Det lengste svevet” er en frittstående oppfølger til romanen ”Vekten av snøkrystaller”. Romanen er et nærgående portrett av en manns forsøk på å akseptere seg selv og sine fysiske begrensninger, og samtidig en sterk og vár skildring av et kjærlighetsforholds tilblivelse. En roman om å være annerledes og å utfordre seg selv.

Thorvald Steen (f. 1954) debuterte som forfatter i 1983, og har utgitt romaner, diktsamlinger, noveller, dramatikk, barnebøker og essayistikk. Han har markert seg som en av våre mest internasjonalt orienterte forfattere. Sitt litterære gjennombrudd fikk han med diktsyklusen ”Ilden” (1992), og et internasjonalt gjennombrudd kom med de historiske romanene ”Don Carlos” (1992), ”Giovanni” (1995), ”Konstantinopel” (1999), ”Den lille hesten” (2002) og ”Kamelskyer” (2004). Senest nådde han et sort publikum og fikk strålende mottakelse med romanen ”Vekten av snøkrystaller” (2006). Thorvald Steen er oversatt til mer enn 20 språk. Han har mottatt flere priser og nominasjoner i inn- og utland.

Lanseringsdato: 6. september
Boken er ekstrabok i Bokklubben


Del denne pressemeldingen på: