Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Biblioteket
Hans Petter Blad debuterer
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Oktober 2008, kl. 17.18

Pressemelding fra Cappelen Damm:

BiblioteketTankegods for den bibliofile

Hans Petter Blad: Biblioteket

Hans Petter Blad ble nysgjerrig på lyrikk under arbeidet med sin nye roman Det oseaniske (utgis 2009) – en biografi om en (ikke-eksisterende) chilensk poet. Blad leste lyrikk, leste om lyrikk, og skrev lyrikk selv, for å sette seg inn i hovedpersonens poetiske univers. Resultatet av denne prosessen ble diktsamlingen Biblioteket, som handler om bøker, i alle betydninger og nyanser.

Biblioteket handler om bøker, forfattere, streker i margen, bokmerker, språk og språk som forsvinner, om bøkers reiser og reiser med bøker, om romaner som skrives horisontalt, av mennesker som ikke vet at de er forfattere, om å lese, bli lest, være den lesende, eller lese, som skrift.

Han Petter Blad (f. 1962) debuterte høsten 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen. I 2005 kom romanen De nysgjerrige. Det oseaniske kommer våren 2009. Blad har skrevet manus til og regissert flere filmer, sist Gymnaslærer Pedersen basert på Dag Solstads roman.


Del denne pressemeldingen på: