Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bildet på baksiden
Ny bok fra Espen Haavardshold
Av Bent Johan Mosfjell, 21. Oktober 2008, kl. 15.57

Pressemelding fra Oktober:

Bildet på baksidenEspen Haavardsholm
Bildet på baksiden

Roman | IB. KR. 369,- | ISBN: 978-82-495-0594-4

Det er 1979, og Nils Hå er i ferd med å miste troen på de store utopiene. Han er tobarnsfar og skilt for andre gang. Skrivingen holder på å gå i stå. Så får han et uventet tilbud om å bli med faren på en reise til Sør-Amerika. Og et postkort fra barndomsvennen Zakk, som forsvant for over 13 år siden, tyder på at han befinner seg på samme kontinent.

Med Bildet på baksiden avslutter Haavardsholm trilogien om Nils Hå. Som i GUTTEN PÅ PASSBILDET (2004) og TJUE (2006) flettes fiksjonen og det selvbiografiske sammen. Følsomt og nyansert tegnes portretter av far og sønn i flere generasjoner.

Espen Haavardsholm (f. 1945) debuterte i 1966 med novellesamlingen TIDEVANN, og var sentral i kretsen rundt tidsskriftet Profil. Han fikk sitt gjennombrudd med romanen ZINK (1971). Blant hans noveller og romaner er flere oversatt til svensk, dansk, tysk, russisk og fransk, og tre av dem er filmatisert. Han har også skrevet essays og biografier. I 2006 ble Haavardsholm tildelt Aschehougprisen for sitt forfatterskap.


Del denne pressemeldingen på: