Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fri fra avhengighet
Nådeløs kritikk av rusomsorgen i Norge
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Oktober 2008, kl. 16.36

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Fri fra avhengighetFri fra avhengighet
Espen Andresen

Dagens feilbehandling i rusomsorgen er ubevisst dødshjelp, hevder tidligere rusmisbruker Espen Andresen.
Han er aktuell med boka Fri fra avhengighet. En ærlig og rå historie om svik, rusavhengighet og veien tilbake til et liv.
Dette er Espen Andresens egen historie om gutten som vokste opp i en av Oslos drabantbyer med fotball og småguttstreker, til et liv i rus, kriminalitet og dyp selvforakt. Nedkjørt etter mange års rusmisbruk og livsfarlige overdoser møter Andresen til slutt mennesker som viser ham forståelse og respekt. Han får hjelp til å se egne tankemønstre og drivkrefter. Og han forstår hvorfor det gikk som det gikk – og hvordan han kan bli frisk.

Andresen ble frisk ved hjelp av den omdiskuterte 12-trinnsmodellen og har nå vært rusfri i 8 år.
Han er utdannet addiktolog og driver Addictologi Akademiet. Her hjelper han andre med å komme ut av avhengighet og har ansvar for ettervern av avhengige som kommer fra institusjonsbehandling. I tillegg jobber han med vanskeligstilt ungdom i stiftelsen Newpage.

- Jeg mener tiden er inne for en forandring av den behandlingen som tilbys rusavhengige i Norge. Vi trenger en debatt om alt fra metadonbruk til det faktum at mange behandlere ikke har relevant utdanning i rus – eller erkjennelser fra sitt eget liv å bidra med i møte med pasienter. Konsekvensen er at man bare jobber med symptombehandling. For rusen i seg selv er ikke problemet, den er bare et symptom. Imens dør uskyldige mennesker, pårørende lider og sykdommen gjentar seg gjennom nye generasjoner av misbrukere, sier Espen Andresen i boka.

Se Andresen selv presentere boka.


Del denne pressemeldingen på: