Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bitching
En bok om jenter og mobbing
Av Bent Johan Mosfjell, 2. Desember 2008, kl. 22.53

Pressemelding fra Omnipax:

BitchingBitching : En bok om jenter og mobbing
Liv Skotheim og Anna Holm Vågsland

Årets viktigste ungdomsbok?

”Den grusomme hviskeleken” er utgangspunktet for denne boka om jenter og mobbing. Rennende neseblod og sårende skjellsord kan alle se og høre. Men at ”venninner” mobber hverandre, kan være vanskeligere å forstå. Jenter mobber sjelden med knyttnevene, de bruker i stedet mer indirekte, skjulte metoder. Er det ”bare slik jenter er”? Og er ”et skrubbsår på sjela” mindre farlig enn et blått øye?

"Jentemobbing" er et fenomen som både mobbeforskere og antimobbe­programmer tar stadig mer alvorlig. Dette er den første fagboka i Norge som handler om jentemobbing. Den retter seg mot ungdom, og lar leseren møte over hundre unge jenter som selv er blitt mobbet, eller har vært med på å mobbe andre jenter.

Liv Skotheim er journalist og redaktør for Aftenpostens Si ;D-sider. Anna Holm Vågsland er journalist og har jobbet med flere filmprosjekter mot mobbing.


Del denne pressemeldingen på: