Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Stuepiken
Fra Øyvind Ellenes
Av Bent Johan Mosfjell, 2. Desember 2008, kl. 22.46

Pressemelding fra Oktober:

StuepikenØyvind Ellenes
”Stuepiken”

Roman | IB. KR. 319,- | ISBN: 978-82-495-0177-9

Romanen åpner, så vidt jeg husker, med en sang.
Det er en sang som noen synger sammen, den kommer utenfra, inn gjennom et åpent vindu mot gaten.

Gjennom en serie interiører og eksteriører skildres et møte mellom to unge menn: En nedslitt leilighet fra forrige århundreskifte, et hotell med henrivende utsikt fra alle etasjer, en offentlig park, en utrangert tennisbane, et travelt torg i en større by. I løpet av noen få dager og netter finner en begravelse, et selskap, en forelskelse og en flyttesjau sted. Fortellingen er detaljert, men samtidig tilbakeholden, fragmentarisk og full av forbehold. Er det høst, vinter eller vår når handlingen i denne romanen utspiller seg? Det er en navnløs, utenforstående stemme som forteller – tilsynelatende vilkårlig, men ikke uten forbindelse til en klassisk, romantisk fortelling.

Øyvind Ellenes, født 1974 i Mandal, har tidligere utgitt novellesamlingen ”Fortellingen Gjenfortelling” (1996), samt to romaner: ”Stadig skiftende klær og varme bad og så hvile” (1997) og ”Sanna Mathilde Rosén” (2000).


Del denne pressemeldingen på: