Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Revolutionary Road
Richard Yates' klasisker på norsk
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Januar 2009, kl. 22.30

Pressemelding fra Oktober:

Revolutionary RoadRichard Yates
Revolutionary Road

Oversatt av Agnete Øye
Roman | 369,- | ISBN: 978-82-495-0618-7

Romanen utspiller seg i USA midt på 50-tallet. Frank og April Wheeler har bosatt seg i Revolutionary Road, en idyllisk gate i en forstad til New York. Han pendler til jobben i markedsavdelingen i et stort kontormaskinfirma, mens hun er hjemmeværende med to små barn. Både Frank og April har hatt store forventninger til livet – han skulle bli forfatter, hun skuespiller. De skulle leve som moderne intellektuelle, og nå er de fanget i et småborgerlig liv med vennemiddager, kjedsomhet og krangler. Men da April kommer med det revolusjonerende forslaget at de skal flytte til Paris, der hun skal forsørge dem og Frank skal finne seg selv, åpnes nye avgrunner.

Revolutionary Road ble mottatt som en litterær sensasjon da den utkom i 1961. I dag er den en moderne amerikansk klassiker. Yates´ sylskarpe realistiske stil har gjort ham til forfatternes forfatter.

Her er mer enn god litteratur; her er det som, ut over å være god litteratur, gjør en bok umiddelbart, intenst og fabelaktig levende. … et mesterverk.
Tennessee Williams

Min tids Store Gatsby … en av de beste bøkene fra en i min generasjon.
Kurt VonnegutRichard Yates (1926-1992) var født i Yonkers, New York. Revolutionary Road var hans debutroman, og den ble nominert til National Book Award. Blant hans andre romaner er The Easter Parade og A Good School. Han utga to novellesamlinger: Eleven Kinds of Loneliness og Liars in Love.

Revolutionary Road er nylig filmatisert med Sam Mendes som regissør og Kate Winslet og Leonardo DiCaprio i hovedrollene. Filmen har norsk premiere 16. januar.

Romanen er hovedbok i bokklubben Epp


Del denne pressemeldingen på: