Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Den glemte hagen
Nok en fengslende roman fra australske Kate Morton
Av Bent Johan Mosfjell, 27. Mai 2009, kl. 21.56

Pressemelding fra Schibsted Forlagene:

Den glemte hagenNok en fengslende roman fra forfatteren av Tilbake til Riverton!

Kate Morton
Den glemte hagen

Kate Mortons debutroman, Tilbake til Riverton, ble mottatt med begeistring av både lesere og anmeldere da den utkom i Norge i fjor. Hennes nye roman, Den glemte hagen, gikk rett inn på bestselgerlistene da den ble lansert i England. Boken er utgitt i mer enn 20 land.

Rett før første verdenskrig blir en liten jente funnet forlatt om bord på et skip til Australia. Alt hun kan huske fra reisen er at en mystisk kvinne, Forfatterinnen, har lovet å passe på henne. Men kvinnen er nå sporløst forsvunnet.

Først flere tiår senere reiser Nell til England for å finne sannheten om foreldrene sine. Hennes søken fører henne til det merkelige og vakre godset Blackhurst, som en gang tilhørte den aristokratiske Mountrachet-familien.

Når Nell dør, får barnebarnet hennes en overraskende arv. Det lille huset Cliff Cottage på eiendommen til Blackhurst Gods er beryktet blant lokalbefolkningen for sine hemmeligheter. Men det er her i Cliff Cottage, og i det lille husets glemte hage, at Cassandra løser det gamle mysteriet om den lille, forlatte jenta.

Bla-i-boka

Kate Morton vokste opp i fjellene sørøst i Queensland, Australia. Hun er utdannet innen teatervitenskap og engelsk litteratur, og er nå doktorstipendiat ved universitetet i Queensland. Kate bor sammen med sin mann og deres to sønner i Brisbane. Hennes første roman, Tilbake til Riverton, ble i 2007 utvalgt til Richard & Judy Summer Read.

For mer informasjon om Kate Morton og bøkene hennes, se www.katemorton.com.

Bokdata:
Ib. kr 369,- • ISBN: 978-82-516-2650-7 • Oversatt av Elisabet W. Middelthon

Sagt om Tilbake til Riverton:

«Fornem ferielektyre.» May Grethe Lerum, VG

«Topp underholdning om offervilje og dekadanse, kjærlighet, mord og mysterier.» Cathrine Krøger, Dagbladet


Del denne pressemeldingen på: