Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Sydover
Bjørn Ousland: Kappløpet mot Sydpolen
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Juli 2009, kl. 15.48

Pressemelding fra Cappelen Damm:

SydoverBjørn Ousland: Sydover - Kappløpet mot Sydpolen

En sterk oppfølger til boka Nordover (2008)
Skrevet og illustrert av Bjørn Ousland

I en spennende kombinasjon av tekst og illustrasjoner fanger Sydover det dramatiske kappløpet mot Sydpolen.

1. juni 1910 legger to skip ut på hver sin ferd. Kappløpet mot sydpolen var en høydramatisk thriller hvor naturkreftene satte menn, hunder og teknologi på prøve. Vi følger Robert Scott og Roald Amundsens ekspedisjoner parallelt og får gjennom illustrasjoner tekst innblikk i hvordan de tenkte og hva som foregikk. Scotts og hans ekspedisjonsmedlemmers død er gripende og på samme tid rørende. Og Amundsens triumf har blitt stående som en av Norges største øyeblikk.

Bjørn Ousland er født i 1959 i Oslo og oppvokst på Nesodden. Han er utdannet tegneserieskaper fra USA og har mottatt flere priser for sine tegneserier og barnebokillustrasjoner. Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Ousland er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket, og har hatt flere separatutstillinger. Sydover er hans andre bok i serien om polarhelter. I Nordover (2008) kunne vi delta i Fridtjof Nansens dramatiske ferd mot Nordpolen.

Sagt om Nordover (2008):

Terningkast 6: "(...) en glimrende idé (...) Ousland har klart å gjøre historien svært spennende"
Morten Abrahamsen, VG


Del denne pressemeldingen på: