Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Høstliste 2009
Høstens bøker fra Vigmostad & Bjørke
Av Bent Johan Mosfjell, 17. August 2009, kl. 0.53

Pressemelding fra Vigmostad & Bjørke:

Når den døde våknerForlaget Vigmostad & Bjørke har det siste året hatt stor suksess med Linda Olssons to romaner La meg synge deg stille sanger, som har ligget i toppen av bestselgerlistene i nærmere 40 uker, og Taushetens konsekvenser, som gikk rett inn på bestselgerlistene da den ble utgitt i sommer. Nå foreligger forlagets høstliste, og den byr på flere sterke titler:

Legg merke til den nye norske krimromanen Når den døde våkner av Knut Lindh. En gammel mann ligger for døden på sykehuset, men en dag finner personalet ham drept i sengen. Motiv og drapsvåpen er ukjent, og når politiet oppdager at mannen har levd på falsk identitet, har de også et ukjent lik. Sporene leder etterforskerne tilbake til andre verdenskrig og hendelser i motstandsbevegelsen.

Den svært anerkjente forfatteren Zoë Heller, som skrev Notater fra en skandale, filmatisert med stor suksess med Cate Blanchett og Judi Dench i hovedrollene, utgir sin neste roman på Vigmostad & Bjørke. Det du tror på er en satirisk roman, om en venstreorientert, jødisk familie fra New York. Dette er en svært underholdende roman med mange spark til dagens samfunn.

For første gang er den norske polarhistorien samlet i ett bind. Kalde kyster – ukjent land av Hans Christian Erlandsen. Vi har et nærmest mytisk forhold til polfarerne våre, men boken forteller også om mer ukjente helter, om fangstens betydning som nasjonal inntekstkilde, og om hvordan Norge har tilegnet seg store landområder både i Arktis og Antarktis – ikke uten å tråkke stormakter på tærne. Forfatteren forteller også om kompliserte utenrikspolitiske problemstillinger Norge har støtt på, men også vil møte. Kalde kyster – ukjent land er basert på serien Norsk Polarhistorie som er vist på NRK, og som lanseres på DVD samtidig med bokutgivelsen.

Eli Ryggs Familiens julebok er en bok som vektlegger familiens egne tradisjoner både i advents- og juletiden, og som fokuserer på en mer avslappet og mindre jålete jul. Det er forslag til ulike aktiviteter for familien, ting man kan lage og spise, eventyr og sanger er på plass, men også små kuriøse forklaringer på de ulike tradisjonene våre.

Men høstlisten inneholder langt flere titler enn dette.


Del denne pressemeldingen på: