Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Inger Bråtveit
Bjørnsonstipendet til skarp og poetisk penn.
Av Bent Johan Mosfjell, 26. August 2009, kl. 20.17

Pressemelding fra Bokhandlerforeningen:

Inger BråtveitInger Bråtveit tildeles Bjørnsonstipendet 2009

Bjørnsonstipendet, som består av et diplom og kr. 15.000,-, ble overrakt av Bokhandlerforeningens direktør Randi S. Øgrey, ved åpningen av årets Bjørnsonfestival i Molde. Stipendet tildeles en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til og som fortrinnsvis er i etableringsfasen.

I begrunnelsen for årets tildeling heter det blant annet:

- Språket til Inger Bråtveit har i seg ei erfaringsklok stemme som legg seg trygt over prosaen, alltid spørsmålsstillande for å opna opp tankeverd og handlingsbevegelse, aldri insisterande og forklarande slik at hennar poetiske språkkraft fell tilbake i normalprosa. Bråtveit er ein varsam og poetisk penn som aldri blir skjør. Ho er då opptatt av overgang barn-vaksen, og saknet som oppstår (begge vegar). Perspektivet er heilt nede på "klappa-lammet" nivå før det fyk i vêret og blir erfaringsklokt, allvitande og skarpt.

Litt om årets stipendvinner:

Inger Bråtveit (f. 1978) er frå Suldal. Ho debuterte i 2002 med romanen Munn mot ein frosen fjord. For den fekk ho Nynorsk litteraturpris, og ho vart kåra til "Årets debutant" på forfatterne.net. I fjor kom Siss og Unn som ble nominert til Kritikerprisen. I år har hun kommet ut med poesiboka Loveprosjekt sammen med den svenske forfatteren Cecilia Hansson.

Bjørnsonstipendet er Bokhandlerforeningens forfattersstipend, opprettet i samarbeid med Den norske Forfatterforening og Bjørnsonfestivalen i Molde.

Bilde fra Oktober/Cato Lein

Del denne pressemeldingen på: