Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Juli
Ny roman fra kritikerroste Tania Kjeldset.
Av Bent Johan Mosfjell, 24. August 2009, kl. 17.49

Pressemelding fra Cappelen Damm:

JuliHovedbok i Bokklubben Ungdom i juli!
Allerede trykket i andre opplag!

Juli
Tania Kjeldset

Det er sommer, og Elin er femten. Men noe har skjedd siden i fjor. Siden Sara tok bilde av Mikkel og Therese. Og i hagen til Edmund Dal bor Kato og moren hans. Kato tegner fugler og ansikter. Har et blikk som får Elin til å ligge våken om nettene. Men hva er det egentlig med moren hans?

Det er den sommeren alt ble annerledes.
Sommeren da Elin møtte Kato.

Tania Kjeldset har skrevet en flott og fascinerende historie, om den sommeren Elin går fra nesten ungdom til ungdom og Kato lærer å gi slipp på moren sin. Boken skildrer hvordan det er å være ungdom i dag, samtidig som omhandler viktige temaer, blant annet barns forhold til alkoholisme.

Boken var hovedbok i Bokklubben Ungdom i juli. Kjeldset er også invitert til Bjørnsonfestivalen, hvor hun skal snakke for barn og ungdom i Molde og Nesset.

Sagt om Kanskje kommer aldri:

Terningkast 5
”Kanskje kommer aldri er en god bok for barn og ungdom i slutten av barneskolen. Den er både røff og ærlig. Selv om vi er med på kraftige nedturer og vanskelige relasjoner, gir den løsninger uten å være belærende.” Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

Sagt om Kåpen:

«Utrolig fin fortelling. Vidunderlig liten historie om vesle Lea og hennes magiske kåpe. Jeg innrømmer at jeg blir rørt i blant, en sjelden gang også av bøker. Dette er ei slik bok. Og Tania Kjeldset er et navn jeg har satt et stort kryss ved. Hun har laget en helstøpt billedfortelling som er koselig, trist, vemodig, rørende og glad på samme tid...»
Ola By Rise, Adresseavisen

Tania Kjeldset (f. 1960) er oppvokst i Oslo og er utdannet illustratør ved SHKS i Oslo. Hun debuterte i 1995 med bildeboken Eplemadammen og har bl.a. gitt ut bøkene om Stine, og romanene Hårfine floker (1999) og Kanskje kommer aldri (2005). Juli er hennes niende bok. Hun har også illustrert en rekke bilde- og barnebøker.

Les mer på hjemmesiden hennes:

Pris: 279,-
Lanseringsdato: 24. august
Passer for ungdom mellom 12 og 16 år.


Del denne pressemeldingen på: