Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Madame de Pompadour
Ny bok av Herman Lindqvist.
Av Bent Johan Mosfjell, 15. August 2009, kl. 22.56

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Madame de PompadourHerman Lindqvist
Madame de Pompadour

Den svenske suksessforfatteren Herman Lindqvist er tilbake med nok et fengslende verk fra Frankrikes fortid. Madame de Pompadour forteller historien om den 23 år gamle pariserpiken Jeanne Poisson som ved hjelp av sin skjønnhet og intelligens feide inne i kongehuset, bergtok Ludvig 15 og ble hans offisielle elskerinne.

I denne rikt illustrerte boken har Herman Lindqvist skapt et levende portrett av den vakre og svært begavede kvinnen. «Jeg leter etter slike ting som gir farge, duft, smak og lyd,» sier forfatteren om sitt arbeid med 1700-tallets historie. «Man blir grepet og påvirket av det man skriver om, » sier han. «Jeg like Jeanne. Jeg sympatiserer med henne, og synes det er morsomt at jeg har blitt kjent med henne.»

Herman Lindqvist er omfavnet av norske lesere, som elsker bestselgeren om Napoleon. Den har solgt mer enn 30 000 eksemplarer i bokhandel – i tillegg kommer bokklubbsalg.

Forfatteren sluttfører nå boka om Karl Johan - konge av Norge og Sverige - som utgis på norsk 2010, og jobber også med en bok om Ludvig XIV (”Solkongen”).


Del denne pressemeldingen på: